Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Joey de Waard nieuwe gebiedscommissievoorzitter

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 19 september 2019 21:07

Foto: WOS


Joey de Waard is donderdagavond verkozen tot de nieuwe gebiedscommissievoorzitter van Hoek van Holland. Met de benoeming van De Waard werd ingestemd met 9 stemmen voor en 2 blancostemmen. De Waard is lid van de partij Lokaal Hoek van Holland, die 6 van de 11 zetels heeft in de commissie.

De nieuwe voorzitter neemt het stokje over van Peter Stok, ook van Lokaal Hoek van Holland. Hij maakte op 30 augustus bekend dat hij wilde stoppen als voorzitter, omdat hij het te druk heeft met andere werkzaamheden. Stok was sinds april 2018 voorzitter.

De Waard is naast gebiedscommissievoorzitter ook mede-eigenaar van café 't Fust aan de Prins Hendrikstraat en hij zet zich in voor Stichting Waardevol Hoek van Holland. Die stichting organiseert diverse activiteiten in het dorp, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse kerstparade en muziekfestijn 'van smartlap tot opera'.

Tijdens de verkiezing begon Jacco van Dam (CDA) over het feit dat de voorzitter van de commissie gaat over de bewonersinitiatieven. Omdat De Waard vanwege zijn werk voor de stichting vaak aanvragen doet voor die initiatieven, zegde hij toe dat hij zich terzijde zal houden wanneer dit het geval is.

De nieuwe gebiedscommissievoorzitter heeft Peter Stok aangewezen als vice-voorzitter. Voorheen was dat Ton van Anraad (PvdA). De keuze voor Stok was vooral omdat "de lijntjes met hem korter zijn. Dat vergemakkelijkt de communicatie een beetje." Aangezien vice-voorzitter geen officiële functie is, hoefde hier niet formeel voor te worden gestemd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS