Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Johan Voskamp van Sparta naar Westlandia

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 16 maart 2016 19:25

Foto: Screenshot Youtube


De Lierse profvoetballer Johan Voskamp (31), die nu bij Sparta speelt, zal het komende seizoen de kleuren van Westlandia gaan verdedigen. Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Voskamp begon met voetballen bij VV Lyra in zijn geboorteplaats. Op 15-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Westlandia, waarna hij in 2005 werd gecontracteerd door Excelsior Rotterdam. Met die club promoveerde Voskamp naar de eredivisie. Daarna speelde hij één seizoen bij Helmond Sport (2009/2010).

Op 19 augustus 2010 tekende Voskamp een driejarig contract bij Sparta. In zijn debuut schreef hij geschiedenis, want in het duel tegen Almere City FC scoorde hij maar liefst acht keer. Er wordt nog nagepraat over de zogeheten applauswissel die hij in de 78e minuut van de wedstrijd kreeg. Wellicht had Voskamp nog meer treffers achter zijn naam kunnen krijgen en daarmee nationaal recordhouder van 'aantal goals binnen één wedstrijd' kunnen worden.

In de periode van 2011 tot 2013 speelde Voskamp in Polen, bij Slask Wroclaw. In de zomer van 2013 keerde hij terug bij Sparta, waarop nu dus de terugkeer naar Westlandia volgt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS