Met goede moed kwam Excelsior het Kras Stadion binnen-foto Twitter

Jong FC Volendam zet Excelsior Maassluis aan de kant met 4-1

Een flinke nederlaag voor Excelsior Maassluis in het openingsweekend van de Tweede Divisie. De club uit Maassluis verloor zaterdag met 4-1 van Jong FC Volendam, een ploeg die vorig seizoen nog in de derde divisie zondag speelde. Hoewel de tricolores de wedstrijd al snel naar hun hand wisten te zetten met een doelpunt in de 17e minuut door Daan Blij, ging het na de gelijkmaker in de 20e minuut bergafwaarts voor de Maassluizers.

Die gelijkmaker kwam er omdat er achterin de verdediging van de Maassluizers niet goed werd opgelet. In de 26e minuut werd de 2-1 gemaakt door de Volendammers en het derde doelpunt volgde na de rust door middel van een strafschop. Excelsiorspeler Etienne Muishout zou een overtreding zijn begaan.

In de 81e minuut zagen de Volendammers kans op een vierde doelpunt en die kwam er dan ook. De wedstrijd in het Volendamse Kras Stadion is geƫindigd in 4-1 voor Jong FC Volendam. Een mooi debuut in de tweede divisie voor de Noord-Hollandse ploeg.

Jorno Reurink, Glenn Boon

Velo - DSO 14.30 uur (Polanen-toernooi in Monster) 3- 1 (1-1)

Jesse van der Burg, Jeffrey Beukenholdt (2)

Monster - KMD (Polanen-toernooi in Monster) 2-2 (0-1)

Naaldwijk - Honselersdijk (De Club van Honsel-toernooi in Honselersdijk) 5-3 (3-0)

MVV'27 - Verburch (De Club van Honsel-toernooi in Honselersdijk) 5-1 (2-0)

Rodney Remmerswaal, Dennis Louter, Mike van Uffelen, Rick Zwaard, Leon van Kersbergen

Kethel Spaland (za) - VDL (toernooi Kethel Spaland) 6-1

Kethel Spaland (zo) - MSV'71 (toernooi Kethel Spaland) 1-2

FC 's-Gravenzande Alphense Boys 0-4