Archief

Jonge Naaldwijker verkoopt zijn theebedrijf

Timo Kleijwegt (24) uit Naaldwijk heeft het door hem opgezette theebedrijf 'Plukkruidje' na drie jaar verkocht aan Europe Retail Packing in Poeldijk. De jonge Westlander is klaar voor een nieuwe uitdaging en het verpakkingsbedrijf heeft grootse plannen met de kruidenthee.

Kleijwegt begon op zijn negentiende met het telen van kruiden voor thee. Dit nadat een kennis in China het idee had opgedaan om net als in dat land meer verse kruidenthee te gaan verkopen. Toen dit niet winstgevend genoeg bleek te zijn, nam Kleijwegt het over. Hij ging zich richten op café's en restaurants.

Maar de Nederlandse winters bleken niet geschikt voor het telen van kruiden, dus werd de teelt uitbesteed in Ethiopië. Daar worden nu bijzondere kruiden geteeld, zoals het zogenoemde onsterfelijkheidskruid. "Er is een verhaal over twee dorpen in China. In het ene dorp werd veel van deze kruidenthee gedronken en in het andere dorp niet. Dorpelingen die de thee dronken, leefden langer", weet de Naaldwijker.

Directeur van Europe Retail Packing Menno Reijgersberg laat weten Plukkruidje al geruime tijd te volgen. "We hebben onwijs veel zin om er met het team mee aan de slag te gaan en er een succes van te maken." Reijgersberg is van plan om het concept voorlopig hetzelfde te houden. "Maar we willen kijken of we ook kunnen verkopen aan bijvoorbeeld hotels en musicalzalen, daar willen we in verbreden."