Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jongeren boos weggelopen bij avond over 'kabouterwoningen'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 16 februari 2017 13:41

Foto: Boudewijn Vermeer


De woningnood voor jongeren in Midden-Delfland deels oplossen met de bouw van zogenoemde 'Tiny houses'. Dat was het idee van politieke partij OGP. Maar een grote groep jongeren is het daar totaal niet mee eens. Woensdag tijdens een informatieavond in de Dorpshoeve in Schipluiden, liepen ze massaal weg.

"Het weglopen is een statement", zo laat de 26-jarige Rik Kleyweg uit Schipluiden weten. Hij noemt de suggestie van OGP geen oplossing: "Het zijn kabouterwoningen." Volgens hem moeten er gewoon goedkope normale woningen gebouwd worden om de woningnood op te lossen. "De huizen hier in Schipluiden staan te koop vanaf drie ton, dat is voor mij gewoon niet te betalen."

'Zelf ook mee te maken gehad'
Maar wethouder De Goede, ook aanwezig tijdens de informatieavond, zegt weinig te kunnen doen voor de jongeren: "Het is een probleem wat hier al heel lang speelt, waar ik zelf ook toentertijd mee te maken hebt gehad. Ik ben zelf ook tijdelijk naar de stad gegaan en ben later teruggekomen toen ik wat meer kon besteden."

Toch wil OGP het signaal van de jongeren serieus nemen. Daarom kondigen ze binnenkort een informatieavond aan over starterswoningen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS