Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jongeren in tijdelijke woningen Kreekzone

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 9 april 2019 20:31


Het is niet ondenkbaar dat een groot deel van de vijftien tijdelijke woningen in de Kreekzone in Den Hoorn over enkele jaren wordt bewoond door jongeren uit Midden-Delfland. Dat maakte wethouder Wendy Renzen dinsdagavond duidelijk tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. De woningen waren aanvankelijk bedoeld voor statushouders, maar door leegstand zijn er onlangs al enkele jongeren in twee woningen getrokken.

De vijftien woningen zijn in 2017 op die plek neergezet, zodat de gemeente kon voldoen aan de taakstelling van het rijk. Vanaf eind 2015 nam de stroom van asielzoekers naar Nederland toe en die moesten worden verspreid over alle gemeenten. Midden-Delfland voldoet momenteel 'heel goed' aan de wettelijke taakstelling, zei Renzen en mede daardoor kwamen er woningen leeg te staan.

Het was fractievoorzitter Ed Roeling van Mijn Partij ter ore gekomen dat er inmiddels jongeren in die woningen zouden zitten en hij vroeg of dat klopt. Dat werd bevestigd door de wethouder. "En als er meerdere woningen vrijkomen, willen we ook daar lokale jongeren de kans geven."


Roeling vroeg zich nog wel af of dit geen problemen oplevert wanneer er meer statushouders naar Midden-Delfland moeten komen. De wethouder verwacht op dat vlak echter geen problemen, "maar ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS