Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Joop Alleblas presenteert nieuwe dichtbundel

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 29 oktober 2017 10:33


Deze zondagmiddag presenteert de Westlandse auteur Joop Alleblas zijn zesde gedichtenbundel: 'De charme van een schuldig geweten'. Het eerste exemplaar wordt in de Hofboerderij in Wateringen aangeboden aan Eric Borggreve, voorzitter van de Culturele Raad Wateringen. De boekpresentatie begint om 14.30 uur en is vrij te bezoeken.

Alleblas, woonachtig in De Lier, groeide op in Wateringen als achtste kind in een gezin met tien kinderen. Hij begon al op jonge leeftijd met dichten. Zijn nieuwe bundel is de afsluiting van een trilogie. Het verbindend element in die reeks is de jeugd van de dichter in het naoorlogse katholieke Wateringen. Het gaat om een beschrijving van zijn observaties in een groot gezin waar naast werk en kerkelijke plichten niet veel ruimte leek voor ontspanning en wereldse zaken. 


In de bundel wordt ook ruim aandacht besteed aan de tegenpolen van het gecontroleerde leven in een klein Westlands dorp: de verleidingen van de grote stad en de verlokkingen van de nacht.

Alleblas leest in de Hofboerderij voor uit zijn nieuwe werk. Verder zijn er optredens van de Hoekse troubadour Petri Jakobs en de dichter Piet Janssen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS