Archief
Google Streetview

Google Streetview

Jozefschool Schipluiden op weg naar aansluiting bij WSKO

De Sint Jozefschool in Schipluiden sluit zich zeer waarschijnlijk per 1 januari 2019 aan bij de Westlandse Stichting voor Katholiek Onderwijs (WSKO). Dat is de uitkomst van gesprekken die de school met de koepelorganisatie heeft gevoerd. Het zou voor WSKO de eerste school in Midden-Delfland zijn binnen de stichting.

De Sint Jozefschool onderzoekt al sinds begin dit schooljaar of het zich kan aansluiten bij een katholieke scholenkoepel. De school is een zogenoemde éénpitter, wat betekent dat het schoolbestuur het bevoegd gezag heeft over één school. Omdat de taken van het bestuur en de directeur-bestuurder complexer en omvangrijker zijn geworden, is gezocht naar mogelijke aansluiting. Daarbij is het bestuur uitgekomen bij WSKO.

Op 17 april hebben beide partijen een intentieverklaring getekend. Er wordt de komende periode onderzoek gedaan naar een zogenoemde bestuurlijke fusie. De inzet is om het onderzoek in het komende najaar te hebben afgerond.

Overigens is een andere katholieke school in Midden-Delfland, de Mariaschool in Den Hoorn, aangesloten bij de Delftse Laurentius Stichting.