Archief

Jubileumeditie voor Boelhuis in Maasland

De Lions Club Maasland organiseert op Hemelvaartsdag voor de 35ste keer een veiling voor het goede doel. Het evenement staat bekend onder de naam Boelhuis Lions Club Maasland en wordt gehouden op het Pynasplein. De opbrengst gaat naar een opleiding van gidsen voor vogelliefhebbers in Colombia en naar de nieuw te bouwen trekschuit in Maassluis. Kees van Vliet uit Schipluiden, werkt al jaren in Columbia in het Amazonegebied in de stad Leticia.

Samen met een lokale organisatie, Pani, wil hij een project opstarten waarbij Mirana- en Boraindianen opgeleid worden tot vogelgids om hen een economische basis te geven om in het gebied te kunnen blijven. Zo blijft dat gebied behouden en worden tegelijkertijd de traditionele kennis, cultuur en taal versterkt.

De Maassluise Stichting Den Eerste Snik wil een trekschuit, een snik, herbouwen om daarmee te laten zien hoe in vroeger tijd vervoer per schip. met trekpaard werd uitgevoerd. Bijvoorbeeld op Open Monumentendag en andere bijzondere feestelijke momenten, zal de snik in de vaart zijn. Ook worden de lijndiensten van vroeger nagebootst.

Tijdens het Boelhuis worden kavels per opbod verkocht. Zo kan men onder andere bieden op oude melkbussen, sieraden, schilderijen en schenkingen zoals kisten sinaasappelen. Geïnteresseerden kunnen tussen 11:00 uur en 12:00 uur de objecten bekijken waarna de veiling start tot alles op is.