Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Jutta Leerdam pakt wereldtitel 1.000 meter

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 15 februari 2020 23:08

Foto: Livestream ISU


De Westlandse schaatsster Jutta Leerdam is zaterdagavond wereldkampioene op de 1.000 meter geworden. Zij was in het Amerikaanse Salt Lake City afgetekend de sterkste, in een nieuw Nederlands record van 1.11.84.

Voor de 21-jarige 's-Gravenzandse zijn het superdagen. Donderdagavond pakte zij al een gouden medaille op het WK Teamsprint, samen met Femke Kok en Letitia de Jong, in een nieuw wereldrecord. In de nacht van vrijdag op zaterdag volgde een fraai nieuw persoonlijk record op de 500 meter. Die beide prestaties gaven al aan dat er  op de 1.000 meter podiumkansen waren voor Leerdam.

Met haar 1.11.84 was Leerdam de enige rijdster die onder de 1 minuut en 12 seconden finishte. Zij haalde trouwens een flinke hap af van haar persoonlijk record op de 1.000 meter. Dat stond tot deze historische zaterdag voor de Westlandse sportwereld op 1.13.42. Die tijd boekte zij acht dagen eerder in het Canadese Calgary. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS