Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kabinet wil 250 miljoen in verduurzaming glastuinbouw stoppen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 1 juli 2019 11:50

Foto: Dennis van Schie


Het kabinet heeft voorgesteld om 250 miljoen euro uit te trekken voor de verduurzaming van de glastuinbouw tussen 2020 en 2030, zo blijkt uit het Klimaatakkoord. Daarbij wordt gebruikgemaakt van het programma Kas als Energiebron, maar ook van meer aardwarmteprojecten, restwarmte en elektrisch verwarmen.

De glastuinbouwsector heeft zelf de ambitie uitgesproken om de CO2-uitstoot terug te brengen tot 2,2 megaton op jaarbasis in 2030. Dat is 3,5 megaton minder ten opzichte van het gemiddelde emissieniveau in de periode 2015-2017. In 2040 moet de glastuinbouwsector zelfs volledig CO2-neutraal zijn.

Vanzelf gaat het terugdringen van CO2 niet. Zo is het nodig dat er in de glastuinbouw tot 2030 ten minste 35 succesvolle nieuwe, bovenop de 17 bestaande, aardwarmteprojecten worden gerealiseerd. Het gebruik van de in de tuinbouw bekende WKK's (Warmte Kracht Koppeling) zal moeten afnemen om de doelen te behalen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS