Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kabinet wil meebetalen aan keurpunt voor vee in ferryhaven

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 4 september 2019 12:46

Foto: Signbiblio


Het kabinet is bereid de portemonnee te trekken om een keurpunt voor levend vee uit Groot-Brittannië in een ferryhaven als Hoek van Holland mogelijk te maken. Dat schrijft mediapartner Rijnmond. Zo'n inspectiepost is nodig als er een harde brexit zou komen. De Britten verlaten de Europese Unie, als alles volgens plan loopt, op 31 oktober.

Het bedrijfsleven moet zorgen voor een keurpunt waar de medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit het Britse vee kunnen controleren. Tot nu toe is er geen overeenstemming bereikt, al is er wel een aanvraag ingediend. Maar het ministerie van Landbouw wil helpen.

Zolang het past binnen de Europese regels voor staatssteun wil Landbouw "onder strikte voorwaarden een subsidie verstrekken voor de inrichting van een inspectiepost en een garantiestelling op het verlies op een eventuele grondpositie". Dat schrijft minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

De sector krijgt een keurpunt lastig rond, omdat er weinig levend vee uit Groot-Brittannië via de havens ons land binnenkomt. Ook is er volgens Blok onzekerheid over de beschikbaarheid van alternatieve routes om vee vanuit Groot-Brittannië naar de EU te brengen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS