Archief
Goudsteen Maassluis

Goudsteen Maassluis

Kademuur aan de Goudsteen bijna aan de beurt

De kademuur aan de Goudsteen in Maassluis wordt na zo'n tien jaar van uitstel onder handen genomen. De voorbereidende werkzaamheden starten begin volgende maand en duren naar verwachting maximaal acht weken. In januari 2020 wordt de kademuur daadwerkelijk vervangen, zodat het bouwwerk halverwege april klaar is.

Ook de omliggende openbare ruimte wordt meteen opnieuw ingericht. Nu is dat nog een allegaartje van stoeptegels en klinkers. Uiteindelijk moet de Goudsteen een verbinding vormen tussen het stadshart en het onlangs opgeknapte Marelplein, waar in de toekomst de vrijdagmarkt plaatsvindt.

Aannemer Van Dijk uit Maasland probeert het werk in zo'n kort mogelijk tijd uit te voeren en neemt geluid- en trillingbeperkende maatregelen. Voor de koopavonden wordt de Goudsteen tijdelijk verbreed en in het weekeinde zorgt een buurtconciërge voor hand- en spandiensten.

Verantwoordelijk wethouder Fred Voskamp krijgt ook te maken met tijdsdruk. Want in het voorjaar van 2020 zijn er namelijk ook bouwwerkzaamheden naast het huidige terrein van de vrijdagmarkt aan de Boogertstraat. Dat wil men voorkomen, door op tijd met de marktkooplui te kunnen verhuizen naar het Marelplein.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 25 juni houdt Van Dijk van 19.00 tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst voor omwonenden en geïnteresseerden in Grand Café De Waker aan Markt in Maassluis. Tijdens deze bijeenkomst worden de verschillende fases en de planning van de werkzaamheden gepresenteerd.

In het najaar houdt Van Dijk nog een tweede informatiebijeenkomst. Dan kunnen de aanwezigen kennis maken met het uitvoeringsteam, wordt een toelichting gegeven op de werkmethode, de bereikbaarheid, het parkeren, de overlast en de veiligheid.