Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kademuur Schipluiden wordt verstevigd

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 19 september 2019 12:24


De kademuur in Schipluiden voldoet nog niet aan de veiligheidseisen en moet daarom worden verstevigd. "Op dit moment is er geen reden tot paniek, maar we moeten klaar zijn voor de toekomst", laat Saskia van Broekhoven van het Hoogheemraadschap van Delfland weten. Als er niets gebeurt, kunnen de kades door hevige regenval overstromen.

De werkzaamheden worden in het dorp gedaan over een lengte van 600 meter, tussen de Zouteveensebrug en paviljoen 't Middelpunt. Aan allebei de waterkanten worden stalen damwanden gezet. De Vlaardingsekade is nu helemaal afgewerkt met hout en dat komt ook weer terug. Aan de dorpskant ligt beton, ook dat komt terug na het plaatsen van de wanden. Er wordt zoveel mogelijk vanaf het water gewerkt.

De bomen die langs het water staan worden weggehaald voor de werkzaamheden, maar daar komen wel nieuwe voor terug. "Maar we moeten wel goed kijken wat voor soort we terug kunnen zetten, want niet iedere boom doet het goed op zo'n beperkt stukje grond."

Aanstaande dinsdag is er een informatieavond voor omwonenden. Daarin wordt ingegaan op wat er precies gaat gebeuren en wat de impact is voor hen. Belangstellenden zijn dan om 19.30 uur welkom in het gemeentehuis in Schipluiden.

De werkzaamheden beginnen volgend jaar september en duren tot het voorjaar van 2021.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS