Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kamerlid Van Dijk stelt vragen over Hoekse Lijn

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) heeft maandag vragen gesteld aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Van Dijk wil meer weten over de ombouw van de Hoekse Lijn die flinke vertraging op heeft gelopen.

De sociaaldemocraat wil van de staatssecretaris weten hoe het kan dat de metro niet gewoon in september is gaan rijden, zoals de reizigers toegezegd was. Ook wil hij weten of de geruchten kloppen over het niet halen van de nieuwe deadline van februari volgend jaar en zo ja, waarom het wederom niet lukt om de metro te laten rijden.

Van Dijk vraagt zich verder af of er geleerd is van eerder uitgelopen ombouwprojecten zoals de Randstadrail en zo ja, hoe dat dan is verwerkt in deze planning? Hij wil ook weten wie er bestuurlijk verantwoordelijk is voor de vertraging.

Geheim rapport
Zouden de belastingbetalers niet gewoon in mogen zien waarom de vertraging is opgetreden, zoals beschreven in een rapport van AT Osbourne? Nu is dat rapport geheim verklaard, maar de PvdA'er vraagt zich af waarom. Hij wil ook nog weten wie voor de meerkosten opdraait.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS