Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kampioen Lara van Ruijven gaat voor EK-goud op 500 meter en aflossing

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 7 januari 2019 15:32


Lara van Ruijven heeft al haar pijlen gericht op de 500 meter komend weekend. Op die afstand wil zij Europees kampioen worden. Dat zegt de kersverse Nederlands kampioen shorttrack maandag op WOS Radio. 

De Naaldwijkse werd afgelopen weekend Nederlands kampioen. Zij won de 500 meter (haar favoriete afstand) en de 1.000 meter. Op de 1.500 meter en in de superfinale (3.000 meter) werd Van Ruijven derde, dat was genoeg voor de nationale titel. In 2015 werd zij ook al Nederlands kampioen.

"Met de 500 was ik zeer tevreden", vertelt Van Ruijven op de radio. "Bij die andere afstanden had ik niet de titel in gedachte, maar de 1000 meter lukte ook. Dat verraste mij heel erg". De 1.500 meter, een wat mindere afstand voor de Westlandse, pakte ook goed uit. "Daar ben ik nog meer blij mee".

De EK shorttrack zijn komend weekend in Dordrecht. Behalve de 500 meter zet Van Ruijven ook haar zinnen op het onderdeel aflossing. Hierop werden de Nederlandse vrouwen al vijf keer eerder Europees kampioen (2011, 2012, 2013, 2014 en 2016).

Dylan Hoogerwerf, die met een zesde plaats een wat teleurstellend NK afwerkte, is ook geselecteerd voor het komende EK. Hij komt op de individuele afstanden en de aflossing aan de start. De EK shorttrack begint vrijdag. Het evenement is drie dagen lang helemaal uitverkocht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS