Archief

Kandidaten gezocht voor Oud-Westlandprijs

Het Genootschap Oud-Westland reikt in 2020 voor de vierde keer een prijs uit voor een persoon of instelling, die zich bijzonder voor de Westlandse geschiedenis heeft ingespannen: de Oud-Westlandprijs. Tot 1 mei kunnen kandidaten worden aangemeld bij de secretaris van het genootschap.

De samenstelling van de jury is nieuw. Voorzitter is dr. Adri van Vliet (foto), specialist in de maritieme geschiedenis van de 17e eeuw en plaatsvervanend directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Geschiedenis. Verder bestaat de jury uit archeoloog Michiel Kruijthof, directeur van Archeo West, Jan-Peter Diepersloot, voormalig boekhandelaar in Naaldwijk en Peter Bouwer, bij de gemeente Westland belast met monumentenzorg en historisch erfgoed.

Kandidaten kunnen zich bijvoorbeeld hebben onderscheiden met het schrijven van een scriptie, manuscript of boek over de Westlandse geschiedenis. Maar ook inzet voor het behoud van een monument, oprichten van een historische vereniging, organiseren van een tentoonstelling en opzetten van een lesprogramma komen in aanmerking. Aanmelden bij secretaris@oudwestland.nl

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur