Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kans op tweede arbeidsmigrantenhotel in Maasdijk neemt toe

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 1 februari 2019 12:56

Foto: Google Streetview


Er lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor de komst van een tweede arbeidsmigrantenhotel op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Dat blijkt uit een belronde van WOS Media en Omroep West. Gemeentebelang Westland, PvdA, VVD, CDA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie-SGP zeggen tegen het advies van het Westlandse college van burgemeester en wethouders in te willen gaan en dus ruimte te willen bieden aan NL-Jobs voor een tweede 'hotel'.

Reden voor de meeste partijen is dat er in de komende jaren zo'n 2.000 arbeidsmigranten gehuisvest moeten worden. Wethouder Karin Zwinkels (CDA) is daar hard mee bezig, maar heeft er een flinke kluif aan. Nu er een meerderheid lijkt te zijn om toch die verklaring van geen bedenkingen af te geven aan NL-Jobs, is de kans vergroot dat er zo'n 250 bedden op Honderdland bijkomen.

Het Westlandse College van B en W adviseert juist om de verklaring van geen bedenkingen te weigeren, omdat het nooit de bedoeling is geweest om logiesgebouwen voor arbeidsmigranten op Honderdland toe te staan. Belangrijk argument is voor B en W ook dat een tweede 'Polenhotel' in Maasdijk indruist tegen het vastgestelde spreidingsbeleid. Er wonen al ruim 500 arbeidsmigranten. Daarmee heeft de kern Maasdijk in Westland procentueel gezien al veruit de meeste arbeidsmigranten.

In Maasdijk is veel weerstand tegen de komst van een arbeidsmigrantenhotel. Inwoners van het dorp zijn bang voor overlast. LPF Westland en Westland Verstandig zeggen daarom ook het college-advies te willen volgen. Aankomende dinsdag wordt het onderwerp besproken in een commissievergadering. NL-Jobs zegt tegenover mediapartner Omroep West de komt van het hotel met vertrouwen tegemoet te zien.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS