Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kansen voor zonneweide aan Kapittelland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 26 november 2018 16:23


Er liggen kansen voor een zogenoemde zonneweide op een stuk grond aan het Kapittelland in Hoek van Holland. Dit blijkt uit een haalbaarheidsstudie die is uitgevoerd in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland. Ook een lap grond naast de Waterzuiveringsinstallatie in de Harnaschpolder bij Den Hoorn is geschikt.

Delfland wil vanaf 2025 energieneutraal zijn en verkent momenteel de mogelijkheden om dat waar te maken. Daarbij wordt onder meer gedacht aan zonnepanelen. In een haalbaarheidsstudie zijn vijf locaties, waarvan drie buiten onze regio, geselecteerd die zeer kansrijk zijn.

De grond aan het Kapittelland ligt tussen een aantal kassen. Destijds werd het aangekocht voor de bouw van een rioolgemaal en als locatie voor een waterberging. Daar zijn op dit moment echter nog geen plannen voor. Het perceel van 10.000 m2 zou zo'n 1.100.000 kWh per jaar aan stroom moeten opleveren. De grond naast de waterzuiveringsinstallatie is 17.500 m2 groot en heeft een verwachte opbrengst van 1.500.000 kWh per jaar.

De overige onderzochte locaties liggen bij Houtrust (2) en het Gemeenlandshuis in Delft. De kosten voor de zonneweides zouden neerkomen op ongeveer 5.276.000 euro.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS