Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kap van 236 populieren in het Kraaiennest voorlopig uitgesteld

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 17 mei 2018 19:44

Foto: Staatsbosbeheer


De kap van 236 populieren in recreatiegebied het Kraaiennest in Maasland is voorlopig van de baan. Staatsbosbeheer wilde de bomen eind mei omzagen, maar dat gaat zeker tot 7 juni niet gebeuren, zo heeft de rechtbank bepaald. Dat laat een woordvoerder van de Midden-Delfland Vereniging weten.

 Samen met de Bomenstichting en natuurvereniging KNNV Delfland heeft de Midden-Delfland Vereniging een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Maar omdat zo'n bezwaarschrift geen schorsende werking heeft, is er ook een voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechtbank.


De drie partijen moeten nu van de rechter samen met de gemeente Midden-Delfland en Staatsbosbeheer met elkaar in gesprek. Mochten ze er niet uitkomen, dan kan Staatsbosbeheer in principe alsnog van start gaan met het kappen van de bomen.

Overleg
De belangenverenigingen vinden het onbegrijpelijk dat er geen enkel overleg met hen is geweest en dat er geen plan voor herplant ligt. Volgens de afgegeven vergunning mag zo'n plan later worden aangeboden. Maar dat pikken de organisaties niet, want daardoor kunnen zij nu geen bezwaar maken tegen de keuzes die nog bedacht moeten worden door Staatsbosbeheer.

Dat overleg lijkt er op deze manier dus toch te komen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS