Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kardol verklaart haar vertrek als raadslid

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 13 augustus 2017 12:38

Foto: Ilse van Minnen


Anja Kardol, raadslid in de fractie OGP in Midden-Delfland, heeft dit weekeinde toegelicht waarom zij in de gemeenteraad stopt. De Maaslandse legt op de website van haar partij uit, dat de factoren tijd en karakter de doorslag hebben gegeven. Haar vertrek was eind juni al aangekondigd.

"Vooral in Maasland hebben veel mensen hun vertrouwen aan mij gegeven (op mij gestemd) en verdienen voor mijn gevoel wat extra uitleg", motiveert Kardol. "De reden van mijn vertrek is eigenlijk best simpel uit te leggen: wegens het lastig combineren van privé, werk en raadswerkzaamheden. Raadslid zijn vraagt gemiddeld 16 uur per week, naast een baan is dat best veel! Daardoor heb ik de afgelopen jaren andere keuzes moeten maken in mijn tijdsbesteding. Mijn echtgenoot voelde zich regelmatig een 'onbestorven weduwnaar'. Ik wil graag weer wat meer tijd besteden aan mijn familie, vrienden en hobby’s", verklaart zij.

Verkiezingen
Kardol wilde niet de rit niet uitzitten tot de verkiezingen van maart 2018, omdat zij zich niet nogmaals verkiesbaar zal stellen. Behalve het knellende tijdgebrek, is Kardol ook tot de conclusie gekomen, dat het raadslidmaatschap niet zo heel goed bij haar karakter past. "Ik heb bemerkt, dat mijn talenten niet tot hun recht komen in een politiek-bestuurlijke rol. De politieke arena vraagt om sensitiviteit, tact en veel geduld en compromissen sluiten. Mijn manier van handelen is meer rechtstreeks en vanuit de inhoud en dat bracht me niet altijd waar ik wezen wilde."

Desondanks vertrekt Kardol met een tevreden gevoel en zal zij vanaf de zijlijn betrokken blijven bij de OGP-fractie. "Eind september zal ik mijn raadszetel overdragen aan onze fractiegenoot Niek Knaap."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS