Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Karen Kruijthof weg bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 3 december 2018 13:46


Het gezicht achter de fusie van het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis en het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis tot Franciscus Gasthuis & Vlietland stapt per 13 februari volgend jaar uit de Raad van Bestuur. Na het vormgeven van de fusie tussen de twee ziekenhuizen in de Rotterdamse regio gaat Karen Kruijthof iets vergelijkbaars doen bij het Amsterdam UMC, een fusie tussen het AMC en het VUmc.

De fusie tussen het Rotterdamse en het Schiedamse ziekenhuis is zonder al te veel ruis verlopen, totdat bekend werd dat de afdeling geboortezorg van de locatie Vlietland weg zou gaan. Kruijthof en de rest van de Raad van Bestuur kregen veel kritiek op dat voornemen. Inmiddels is bekend geworden dat de concentratie van de geboortezorg in het Rotterdamse Gasthuis voorlopig van de baan is.

Franciscus Gasthuis & Vlietland is inmiddels een ziekenhuisorganisatie met twee ziekenhuislocaties en vier poliklinieklocaties met ruim 4.300 medewerkers en bijna 300 specialisten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS