Archief
Maxim van Ooijen

Maxim van Ooijen

Karin Blankenstein uit Naaldwijk wint Bob Angelo Penning

De Bob Angelo Penning van het COC is dit jaar toegekend aan sportactivist Karin Blankenstein uit Naaldwijk. Ook Stichting Homomonument Amsterdam heeft een penning gewonnen. De onderscheiding werd uitgereikt door COC-voorzitter Tanja Ineke tijdens COC's True Colors op zondagavond in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam.

Karin Blankenstein heeft de Bob Angelo Penning gekregen voor haar jarenlange gepassioneerde inzet voor LHBTI-acceptatie in het voetbal en andere sporten. Een wereld waar 'uit de kast komen' voor LHBTI's nog lang niet altijd van vanzelfsprekend is.

Met haar John Blankenstein Foundation nam Karin tal van initiatieven: van kleedkamergesprekken en regenboogaanvoerdersbanden tot een breed plan voor LHBTI-acceptatie in het voetbal met de KNVB.

Bijzonder is dat haar broer, de bekende scheidsrechter John Blankenstein naar wie ook de stichting waarvoor Karin werkt is vernoemd, de onderscheiding in 2003 won. Daarmee is het voor het eerst dat een broer én zus beiden de penning winnen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen