Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kassenbouwer/zanger Cees van der Kruijk overleden

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 5 december 2018 15:52

Foto: Archief WOS Media


Cees van der Kruijk uit Monster, vrijwel zeker de bekendste kassenbouwer van het Westland, is dinsdag overleden. Hij is 55 jaar geworden. Van der Kruijk is het meest bekend door het nummer 'Oeauw Kassenbouw' dat hij samen met Peter Kruithof maakte voor de Westlandse band Kromme Jongens.

Het nummer speelde een belangrijke rol tijdens de afscheidsconcerten van de band in 1997 in De Leuningjes in Poeldijk. Er werd tijdens het zingen zelfs een kleine kas gebouwd op het podium. Later werd die act herhaald in de musical over de Kromme Jongens, die in 2006/2007 in totaal bijna 27.000 bezoekers kon noteren. In beide gevallen trad Van der Kruijk op als voorman van de kassenbouwers. Het destijds ontstane Kassenbouwerskoor is nog steeds zeer actief.

Eerder was Van der Kruijk buiten zijn werk op de kassen al bekend van talentenjachten waarbij hij als een Nederlandse Joe Cocker optrad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden aankondiging
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS