Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kassenbouwerslied op 1 in eerste editie WOS 50

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 31 december 2018 15:06

Foto: Archief WOS Media 1


Het nummer 'Oeauw Kassenbouw' staat helemaal bovenaan in de eerste editie van de WOS 50. De uitvoeringen van de Kromme Jongens en het Kassenbouwerskoor verkregen veruit de meeste stemmen. Dat bleek oudejaarsmiddag bij de bekendmaking van de top tien op WOS Radio.

Het grote aantal stemmen op 'Oeauw Kassenbouw' kreeg afgelopen maand een extra impuls door het plotselinge overlijden van kassenbouwer Cees van der Kruijk, bij wie het nummer in de beginjaren negentig is ontstaan tijdens een van zijn gastoptredens bij de Kromme Jongens. Op de tweede plaats in de WOS 50 volgt het nummer 'Praat Westlands Met Me' van het duo Rob & Carlo. De top drie wordt gecompleteerd door 'Den Hoorn' van De Maxima's.

Het nieuwe aan deze lijst van WOS Radio is dat hij uitsluitend nummers omvat die door streekartiesten zijn opgenomen of de streek als onderwerp hebben. Er zijn door 786 deelnemers aan de stemming in totaal 3.279 stemmen uitgebracht. De favoriete band blijft de Kromme Jongens, met dertien nummers in de lijst.

De Monsterse zanger Rob Hofstede is bij acht noteringen betrokken. Dat is vooral met zijn band D!K en de vroegere Maasdijkse groep The Silhouettes, maar ook met het duo Rob & Carlo en als zanger van het nummer 'Kind van een tuinder'.De complete lijst is te zien op: www.wos.nl/50.

Op WOS TV is deze oudejaarsavond een twee uur durend programma met allemaal videoclips uit de WOS 50 te zien, gepresenteerd door Kevin Kouwenhoven. Van 22.00 tot 24.00 uur.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS