Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

LIVE: Kat al dagen in het nauw in de spouw

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 18 april 2017 13:16

Foto: baasje lokt Kenzo vanuit hoogwerker - foto Gabi Gonzalez


Om een kat te kunnen bevrijden, zijn in Ter Heijde bouwvakkers inmiddels uren bezig een nieuwbouwwoning te 'strippen'. De kat zit er al zeker enkele dagen. Zowel op eerste als tweede paasdag is de brandweer van Monster naar de Michiel de Ruijterstraat gegaan om het dier te bevrijden.

Omdat de brandweer op beide paasdagen onverrichterzake naar de kazerne moest terugkeren, zijn dinsdagochtend bouwvakkers aan de slag gegaan. Aanvankelijk werd volstaan met het verwijderen van enkele panelen, maar dat moest op steeds grotere schaal worden gedaan. Vervolgens werd er een steiger aan de zijkant van het huis geplaatst. Voordat er één of meer gaten in de gevel worden gemaakt, wil men eerst advies van de Dierenambulance.

In het begin van de middag werd de brandweer voor de derde keer in drie dagen opgetrommeld. Oogmerk: met behulp van een warmtecamera de plek van de kat lokaliseren. Vervolgens zou er een specialist uit Zoetermeer moeten komen om een gat in de muur te maken.

Update 21.00 uur: Helaas, kat Kenzo liet zich vandaag niet vangen. De reddingswerkers hopen dat de kat op eigen kracht uit de ruimte komt. Lees hier meer. 

Update 20.10 uur: De zon gaat langzamerhand onder in Ter Heijde. De hulpdiensten maken wederom een plan de campagne. Als de kat niet voor zonsondergang is gered, staakt men voor vandaag de strijd.

Update 19.50 uur: De reddingsoperatie is al uren gaande. De brandweer was dichtbij, maar Kenzo is terug de spouwmuur ingedoken. 


Update 17.40 uur: Goed nieuws! De kat Kenzo is met een warmtecamera gelokaliseerd. De hulpdiensten hebben inmiddels een bevrijdingsplan opgesteld en proberen de kat uit de spouw te 'hengelen'. Het baasje probeert vanuit een hoogwerker de kat te lokken.

De WOS maakte eerder vandaag onderstaande reportage over de bevrijdingsactie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS