Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kenmerkende treurwilg Maasland gaat tegen de vlakte

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 8 augustus 2018 16:01

Foto: Google Streetview


De kenmerkende treurwilg aan de Slot de Houvelaan in Maasland gaat definitief tegen de vlakte. De gemeente Midden-Delfland stelt dat de wilg aan de kop van de singel gevaarlijk is geworden omdat de stam en een aantal takken van de boom hol zijn geworden.

Politieke partij OGP Midden-Delfland pleitte er vorig jaar nog voor om kenmerkende treurwilg te laten staan. Buurtbewoners zouden er grote moeite mee hebben dat de boom wordt omgezaagd. De boom staat er inmiddels al ruim vijftig jaar. In de komende winter wordt er een nieuwe boom voor in de plaats gezet.


Overigens is het niet de enige gezichtsbepalende boom die het dorp moet gaan missen. Ook de grote eik op de hoek van de Slot de Houvelaan met de Koningin Julianaweg wordt weggehaald om zo schade aan een woning te kunnen voorkomen. Ook hiervoor wordt een nieuwe boom geplaatst.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS