Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kerkplein Ter Heijde wordt aangepakt

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 19 juni 2019 13:54

Foto: Archief Fred van der Ende


Er wordt nu serieus werk gemaakt van een herinrichting van het Prins Willem III-plein in Ter Heijde. De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond unaniem de desbetreffende motie van Westland Verstandig en GBW aangenomen.

De aanpak van dit 'kerkplein' was op de lange baan gekomen, maar de lokale werkgroep HinT heeft onlangs op snelle uitvoering aangedrongen. Wethouder Leen Snijders heeft zijn ambtenaren laten uitzoeken wat de herinrichting gaat kosten. Als het met allemaal nieuwe materialen moet gebeuren, komen de totale kosten uit op circa 120.000 euro, met bestaande materialen worden deze geschat op 50.000 euro.

CDA-raadslid Jan van Rossum veronderstelde dat er ook sprake kan zijn van een eventuele particuliere bijdrage. Hij doelde op de projectontwikkelaar die daar bezig is met een appartementencomplex. Snijders bevestigde dat de verplichtingen op het terrein van parkeren een rol spelen.  "Maar het gaat slechts om een beperkte ingreep op het plein", aldus de wethouder.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS