Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kerstfeest Maassluis op nationale televisie

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 16 september 2019 14:15

Foto: EO


De tweede editie van het EO tv-evenement Kerstfeest in de Stad wordt gehouden in Maassluis. Het evenement vindt plaats op zondag 8 december en de uitzending is op woensdag Eerste Kerstdag op NPO 1 en via npostart.nl. Artiesten zingen bekende kerstsongs en cliënten van het Leger des Heils vertellen aangrijpende persoonlijke verhalen. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen.

Anne-Mar Zwart doet verslag van de lichtjestocht. Een stoet met lichtjesdragers legt tijdens de uitzending een route af door de stad. Deelnemers komen aan het woord en vertellen wat kerst voor hen betekent. 'Kerstfeest in de Stad' staat dit jaar opnieuw in het teken van eenzaamheid. Het thema is #jebentnietalleen.

Burgemeester Edo Haan: "Ik ben er ontzettend trots op dat 'Kerstfeest in de Stad' in Maassluis wordt gevierd. Maassluis is daar de perfecte stad voor: we hebben een prachtige maritiem historische binnenstad. Waar kun je beter kerst vieren dan in Maassluis met haar bijna Anton Pieck-achtige decor?"

Voor het koor is de EO op zoek naar talent uit Maassluis en omstreken. Er wordt een auditiedag gehouden waarbij deelnemers kunnen laten horen wat ze in huis hebben. De inschrijving daarvoor is geopend tot woensdag 9 oktober. Om kans te maken op een auditieplek wordt een filmpje gevraagd waarin het potentiële koorlid zichzelf voorstelt en een stukje zingt. Ook is een korte motivatie nodig waarin de zangervaring aan bod komt. 


Het koor heeft een relatief jonge uitstraling; de leeftijdscategorie is 16 tot en met 35 jaar. Daarnaast is het een voorwaarde dat koorleden wonen, werken of kerken in Maassluis of omgeving en beschikbaar zijn voor een aantal repetities vooraf aan de tv-opnames op 8 december. Insturen van video en motivatie kan via het adres van de producent: kerst@mediawater.nl.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS