Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Keukentafelgesprek tot zeker 24 juni van de baan in Westland

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 20 mei 2019 12:39


De keukentafelgesprekken voor het toekennen van huishoudelijke hulp in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) worden in Westland tot zeker 24 juni opgeschort. Dit blijkt uit een memo die wethouder Vreugdenhil naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Volgens hem is er tijd nodig om goed uit te zoeken wat er nu precies aan de hand is en waar zaken eventueel niet goed gaan of niet goed geregeld zijn. Dinsdag staat een motie van de volledige oppositie op de raadsagenda, waarin gevraagd wordt direct te stoppen met de keukentafelgesprekken. Dit naar aanleiding van een stroom klachten van mensen bij wie de gesprekken hebben geleid tot vermindering van het aantal uren hulp in de huishouding.

In een commissievergadering liet coalitiepartij LPF vorige week weten zich te zullen beraden over eventuele steun aan de motie. Vreugdenhil schrijft al in de raadsvergadering van april te hebben toegezegd de herindicatie van cliënten met huishoudelijke hulp tijdelijk stil te leggen. "Voor ons staat voorop dat wij willen waarborgen dat iedere cliënt de hulp krijgt die nodig is. De signalen dat dat wellicht niet altijd het geval is, nemen we dan ook uiterst serieus".

De gemeente is nu bezig de problemen in kaart te brengen, maar daar blijkt wel enige tijd voor nodig te zijn. "Zo nodig zullen hiervoor vervolgens oplossingen worden gezocht", aldus Vreugdenhil. De wethouder zal de uitkomst van het onderzoek uiterlijk 24 juni aan de raad rapporteren.


Bekijk het verslag van de commissievergadering op maandag 13 mei:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS