Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Keukentafelgesprekken uitgelegd

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 18 april 2019 17:20


De omstreden keukentafelgesprekken die afgelopen dinsdag in de raad voor veel chaos zorgde zijn tijdelijk stilgelegd. Om een beter beeld te krijgen van wat die gesprekken inhouden ging de WOS langs bij Annette Esser, een van de WMO consulenten van de gemeente Westland.

De consulent maakt eerst een telefonisch afspraak met een cliënt om vervolgens thuis langs te komen. Dit gebeurt normaal gesproken na een melding voor thuishulp. Dan wordt er gekeken welke hulp een cliënt eventueel nodig heeft. Ook wordt er gekeken naar hoe het huis eruit ziet, hoe het ruikt en hoe het is ingedeeld.

Na het gesprek met de consulent komt iemand van de zorginstelling langs met een soort checklist, die moet bepalen hoeveel hulp iemand krijgt. 


Eerder bleek dat er commentaar was op het korten van zorguren voor ouderen. Zorgbehoevenden die eerder al hulp kregen, worden sinds 1 januari opnieuw opgeroepen voor een keukentafelgesprek. Sommige van die mensen krijgen na het het gesprek minder uren hulp, bleek uit een artikel van het AD.

Op vragen of ouderen massaal in uren worden gekort, hoe hoog de werkdruk bij de gemeente is en waarom de gemeente voor deze nieuwe werkwijze heeft gekozen, kon donderdag geen antwoord komen. Dit wordt in mei in de commissie besproken. Wel kan Esser zeggen: "In plaats van te indiceren op uren, indiceren we op een resultaat. Te weten: een schoon huis."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS