Archief
Archieffoto Fred van der Ende

Archieffoto Fred van der Ende

Kick Out Zwarte Piet kondigt protest aan bij gemeente Maassluis

De gemeente Maassluis heeft inmiddels van de organisatie Kick Out Zwarte Piet vernomen dat ze daadwerkelijk willen protesteren tijdens de intocht van sinterklaas in Maassluis. Dat laat burgemeester Edo Haan desgevraagd weten. Demonstranten moeten minimaal 72 uur van te voren hun plan bij de gemeente aankondigen en dat is gebeurd.

De burgemeester heeft nu een aanwijzingsbesluit ondertekend. Hierin staan de voorwaarden waaronder Kick Out Zwarte Piet kan demonstreren. Zo komt er onder meer een vak voor de anti-Zwarte Pietdemonstranten langs de route. Lopend demonstreren is echter niet toegestaan, net als het gebruik van bijvoorbeeld megafoons.



Een woordvoerder van de gemeente stelt verder: "We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat kinderen geen hinder van de demonstratie zullen ondervinden. Het is daarom ook dat de gemeente ingaat op de kennisgeving. Hierdoor kan de gemeente glashelder de voorwaarden voor demonstratie vastleggen."

De intocht van de goedheiligman begint zaterdag om 09.00 uur. Een uur later zal de stoomboot aanmeren aan de Stadhuiskade, waarna de burgemeester Sinterklaas ontvangt. Tegen 11.00 uur start de tour langs de diverse winkelcentra in Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen