Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kijken naar de hoge golven: 'mooi gezicht'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 8 januari 2019 13:55


Het stormachtige weer vandaag leidt nauwelijks tot problemen. Mensen genieten juist van de storm en komen speciaal naar het strand van Hoek van Holland om de hoge golven met eigen ogen te zien.

Op de pier loopt een stel uit Scheveningen. "Wij zijn toevallig vrij vandaag. De zee slaat goed over het einde van het havenhoofd, een mooi gezicht". Ook zijn er bezoekers uit Wateringen, die gewapend met fototoestel de storm vastleggen. "De vogels die naar de kust komen zijn interessant, maar ook het schuimeffect. Dat zie je niet elke dag".

Een gezin uit Duitsland dat in Hoek van Holland vakantie viert valt met de neus in de boter. "We wisten niet dat het ging stormen, maar het is geweldig. Ik hou van de wind en de hoge golven", zegt de vader van het gezin. 

Hoogwater in Maassluis
In de loop van dinsdag gaat de wind liggen. Wel geldt er een waarschuwing voor hoogwater. Zo is de loswal van de Burgemeester de Jonghkade in Maassluis afgesloten, omdat deze waarschijnlijk onder water loopt. Rond 17.00 uur wordt het hoogste waterpeil verwacht. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een aantal sluizen gesloten. De Maeslantkering blijft hoogstwaarschijnlijk open.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS