Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kijkje nemen in watertoren Solleveld

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 25 september 2018 14:38

Foto: archief Roy Storm


De iconische watertoren in duingebied Solleveld bij Monster is zaterdag geopend voor publiek. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen het rijksmonument van binnen bekijken. Ook het beschermde natuurgebied Solleveld is dan met een gids te bezoeken.

De watertoren was tot 2002 in gebruik als drinkwatervoorziening voor Delft. De toren zelf is nog volledig in tact en ook aan de binnenkant is niets veranderd. Zaterdag is een gids aanwezig die meer vertelt over de geschiedenis en de werking. Helaas is het monument uit 1887 niet goed toegankelijk voor kinderwagens, rollators en rolstoelen. 


Achter de toren ligt het eeuwenoude duinlandschap Solleveld, dat normaal gesproken niet vrij toegankelijk is. Speciaal voor deze gelegenheid kun je met een gids het natuurgebied in. 

In februari 2017 was het ook al mogelijk de toren te bezoeken. Dat bleek een groot succes. Ruim voor de opening stonden tientallen mensen in de rij. Bekijk hieronder de reportage van toen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS