Archief
Archief Carine06 via Flickr CC

Archief Carine06 via Flickr CC

Kiki Bertens naar derde ronde van de Australian Open

Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt van de Australian Open. In een moeizame partij rekende de Wateringse in twee sets af met de Australische Arina Rodionova. De twee stonden voor het eerst tegen elkaar. Het werd 6-3 en 7-5 voor de als negende geplaatste Bertens.

Bertens begon stroef aan haar ontmoeting met Rodionova. De Wateringse kreeg in de openingsgame twee breakpoints, maar wist deze niet te benutten. Bertens verloor vervolgens haar eigen eerste servicegame wel, nadat ze op breakpoint tegen een dubbele fout sloeg. De nummer tien van de wereld wist zich snel te herstellen, brak terug en liep snel uit naar een 5-2 voorsprong. Een nieuwe break bezorgde Bertens vervolgens met 6-3 de eerste set.

In de tweede set leek Bertens de goede serie door te zetten door de eerste twee games te winnen. De Australische kwam echter terug tot 2-2 en kreeg zelfs twee kansen om Bertens opnieuw te breken, maar Bertens sloeg de breekpoints weg. De set ging vervolgens gelijk op, tot een break in de twaalfde game de beslissing bracht. Op het tweede matchpoint sloeg Rodionova een dubbele fout en bezorgde Bertens zo de zege.

Categorieen:
Wateringen Sport