Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kinderboekenschrijver Arend van Dam wint Zilveren Griffel

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 20 juni 2019 10:37

Foto: Stichting CPNB


Kinderboekenschrijvers Arend van Dam uit Maassluis heeft woensdag een Zilveren Griffel gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan schrijvers van de beste kinderenboeken van het afgelopen jaar. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

In totaal zijn er woensdag twaalf Zilveren Griffels uitgereikt, in zes verschillende categorieën. Van Dam won met zijn boek 'De reis van Syntax Bosselman' in de categorie 'Informatief'. Zijn boek is een historisch verhaal over Nederland en de slavernij. De jury is er lovend over: "Dit deel van ons koloniale verleden had op geen betere manier verpakt kunnen worden."

Voor Van Dam is dit zijn tweede Zilveren Griffel. De schrijver maakt ook kans op de Gouden Griffel. De winnaar daarvan wordt begin oktober bekendgemaakt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS