Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kinderen gaan 'hondenpoepveldje' Hoek van Holland onderhouden

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 12 april 2019 14:24

Foto: Google Streetview


Kinderen van buitenschoolse opvang Dua aan de Mahustraat in Hoek van Holland gaan het grasveldje tegenover de bso zelf onderhouden. Hondenbezitters gebruikten het veldje, waar ook kinderen spelen, vaak als uitlaatplaats. Daardoor lag het geregeld vol met poep.

De gemeente Rotterdam benadrukt dat het grasveld géén uitlaat- of losloopzone is. Handhavingsacties hebben echter niet tot een verbetering geleid. Daarom stelden de kinderen voor om over te gaan op zelfbeheer.


Een medewerkster van kinderdagverblijf Satu en bso Dua laat desgevraagd weten dat er diverse planten zijn geplaatst en er een soort hut van takken komt. Ook is een hek om het veldje gezet. Later volgen nog borden met leuzen als 'Maak onze kinderen blij, houdt dit veld hondenpoepvrij'. 

De medewerkster hoopt hiermee te voorkomen dat de kinderen straks zelf hondenpoep moeten gaan ruimen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS