Archief

Kinderen zingen loflied: 'Er is niets mooier dan Maasland'

"Maasland is een heerlijk dorp om te wonen en een lied hoort daarbij", vindt oud-wethouder van Midden-Delfland Tineke van Nimwegen. Die wens is werkelijkheid geworden, want donderdag ging 'Ons Dorp' in première in Museum De Schilpen, gezongen door het Maaslandse 'Wereldkinderkoor Luna'.

Van Nimwegen komt zelf uit Den Haag en "krijgt altijd kriebels bij Oh, oh Den Haag". Omdat er zoiets nog niet in Maasland was, ging ze langs de Aloysiusschool, waar het kinderkoor gevestigd is. "Ik vroeg de kinderen om een gedicht of opstel te schrijven over het mooie van Maasland, daar kwam een stapel prachtige dingen uit."

Haagse musicus Ger van Dijk heeft vervolgens op basis van die bijdragen en een dorpswandeling een lied geschreven, speciaal voor de kinderen. Anouk en Donna uit het koor vinden het leuk om over Maasland te zingen. "Je hebt er veel platteland, dat is heel leuk en je kan er lekker buiten spelen", vindt Anouk. "Je hebt ook aparte huizen, dat is ook wel grappig", vult Donna aan.

Samenwerken

Naast de première van het lied werd er donderdag ook een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Aloyisiusschool en de Maria Magdalenakerk. Het kinderkoor zal ongeveer vijf keer per jaar de gezinsdiensten gaan ondersteunen in de kerk. Maar, Luna is geen religieus koor. "We zingen bijvoorbeeld over het dorp en over lief zijn voor elkaar", weet Donna.

Categorieen:
Midden Delfland Cultuur