Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kleinere speelkooi in Wateringse Van Nassaustraat

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 25 september 2019 07:42

Foto: WOS


De speelkooi aan de Van Nassaustraat in Wateringen wordt toch vervangen door een aanzienlijk kleinere kooi. Toen in de Westlandse raadsvergadering van dinsdagavond puntje bij paaltje kwam, koos coalitiefractie LPF er voor om het college van B en W te steunen en daarmee een meerderheid tot stand te brengen.

In oktober vorig jaar behoorde de voltallige coalitie van CDA, LPF, VVD en ChristenUnie-SGP nog tot de voorstemmers bij een motie om het huidige formaat van de kooi te handhaven. Dat was namelijk conform het speelvoorzieningenbeleid van de gemeente.

Erfenis
Wethouder Leen Snijders zat echter met een erfenis uit het vorige college opgezadeld. In die periode was met (naaste) omwonenden in 2017 een participatietraject gehouden. Daaruit was naar voren gekomen dat de meerderheid een kleinere kooi wenste, omdat op grond daarvan minder overlast door hangjongeren werd voorzien.

Dit participatietraject met alleen naaste omwonenden had volgens CDA-raadslid Jan van Rossum nooit gehouden mogen worden, omdat het een voorziening op wijkniveau betreft en dus niet slechts op buurtniveau. Een door hem opgestelde motie verkreeg op 16 oktober 2018 de steun van zeven van de negen fracties. Doordat alleen Westland Verstandig en GBW tegenstemden, was de uitslag: 25 -13.

'Betrouwbaar bestuur'
Wethouder Snijders, die destijds vooraf had aangegeven dat de motie voor hem eigenlijk onuitvoerbaar was, is dit jaar toch weer gaan praten met de buurt. Dit veranderde evenwel niets aan de uitkomst van het participatietraject. "Wij moeten een betrouwbaar bestuur voor de burgers zijn", motiveerde hij dinsdagavond opnieuw. Maar betrouwbaarheid geldt ook ten aanzien van het door de gemeenteraad vastgestelde beleid, heeft Van Rossum herhaaldelijk betoogd.

Compromisvoorstel
Onder het motto "Je laat een wethouder toch niet over een speelkooi vallen", had PvdA-voorman Nico de Gier het voortouw genomen voor een nieuwe motie. Beide kampen zouden water in de wijn moeten doen. Zijn compromis: geen grote (huidige) kooi van 25 x 12,5 meter en evenmin de door de buurt gewenste kleine kooi van 10 x 7 meter, maar een tussenmaat van 15 x 10 meter. Deze motie werd door PvdA en CDA ingediend.

Waar de coalitie in oktober vorig jaar nog eensgezind was, gaven ChristenUnie-SGP en VVD dinsdagavond al in de eerste bespreekronde aan, dat zij het betoog van Snijders onderschreven. Coalitiepartner LPF had liever voor het compromisvoorstel van PvdA en CDA gekozen, aldus fractievoorzitter Dave van Koppen, maar zijn fractie koos er uiteindelijk toch voor om het college te steunen. Hierdoor werd de motie voor de tussenmaat-kooi met 13-24 verworpen en anders was de uitslag 19-18 ten nadele van B en W geweest.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS