Archief
Teijm Vollebregt

Teijm Vollebregt

Klimaatspijbelaars uit Westland op Haags Malieveld

Donderdagochtend stond het Malieveld in Den Haag vol met duizenden scholieren die aan het demonstreren waren voor een beter klimaat. Volgens de organisatie van de staking neemt de regering te weinig initiatief om klimaatveranderingen tegen te gaan. Ook Westlandse scholieren liepen mee in de klimaatmars.

Zo was de Honselersdijkse Jelle Kronenburg (15), leerling van ISW Hoge Woerd, op het Malieveld met vrienden uit Den Haag. Hij vindt dat "de doelen in het klimaatakkoord niet streng genoeg zijn. En allemaal halfzacht." Ook vindt hij dat er meer gebruik moet worden gemaakt van duurzame energie zoals zonne-energie. Zelf let Jelle ook een beetje op het milieu: "Ik zorg dat het licht niet heel de dag aan staat." Hij vond het leuk om mee te doen: "Dat zoveel mensen het doen is wel gaaf."

Teijm Vollebregt (15) uit 's-Gravenzande ging met een stuk of tien klasgenoten naar Den Haag. Op zijn school, ISW Gasthuislaan, konden leerlingen zich afmelden om naar het protest te gaan. Hij vond het fascinerend om bij de demonstratie te zijn: "Er waren heel veel mensen". Naast het feit dat hij een vrije dag kreeg, vond Teijm het ook belangrijk dat er meer wordt gedaan voor zijn toekomst. Zo zouden er volgens hem bijvoorbeeld meer regels moeten komen over CO2-uitstoot. Ook Teijm draagt zijn steentje bij aan een beter milieu: "Ik let op dat ik minder lang douche en ik gooi m'n afval gewoon weg."