Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kluswoningen PWA-school opgeleverd

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 7 oktober 2017 09:18

Foto: Dennis van Schie


De zeventien kluswoningen in de voormalige Prins Willem Alexanderschool in 's-Gravenzande zijn vrijdag kaal opgeleverd. De kopers hebben een kamer gekocht die ze helemaal naar eigen smaak tot droomhuis kunnen vertimmeren.

In de school zaten drie glas in loodramen. Voordat het project met de kluswoningen begon, zijn die ramen veilig opgeslagen. Inmiddels zitten ze weer in de gevel en vrijdagmiddag zijn de ramen onthuld door oud-schoolbestuurder Piet Vreugdenhil.

Dit kluswoningenproject van projectbureau Steenvlinder is het eerste in Westland. Steenvlinder zorgde voor aansluitingen op gas, water en elektra. Er zijn nog geen concrete plannen voor een tweede kluswoningenproject in Westland, maar de gemeente staat daar wel voor open, liet wethouder Rijneveen weten.

Met dit project gaf het Westlandse college van B en W uitvoering aan een motie die in november 2014 was ingediend door LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer. De motie was bedoeld om starters de kans te geven op een eigen woning in met name beschikbaar komende gebouwen van de gemeente.

De klussers hebben een jaar de tijd om hun droomhuis te bouwen of laten bouwen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS