Lyra tegen DSVP - foto Leo de Jong

KMD pakt in extremis overwinning, Quintus gestaakt

KMD heeft de koppositie verder verstevigd in de derde klasse B. In Wateringen werd Schipluiden laat in de wedstrijd verslagen: 2-1.

Schipluiden deed in de openingsfase niet onder voor de koploper. De ploeg uit Midden-Delfland kwam op voorsprong via Jeroen Hoornweg. KMD herpakte zich in de tweede helft en kantelde de score vlak voor tijd. Bradley Meijer en Dylan Groen waren de doelpuntenmakers voor de ploeg uit Wateringen.

Lyra wint, MVV en Naaldwijk delen punten

Een meevaller voor KMD is de overwinning van Lyra op nummer twee DSVP. Lyra won in een zwaar bevochten wedstrijd met 2-1. MVV'27 en Naaldwijk hebben elkaar in Maasland met 2-2 in evenwicht gehouden. Pas na een half uur kwam de wedstrijd los. Door een rake vrije trap van Michiel van den Berg en een kopbal van Danny Niel stond Naaldwijk binnen een paar minuten riant op voorsprong. MVV'27 toonde hierna veerkracht door voor rust de aansluitingstreffer te maken en vlak na rust de gelijkmaker.

Velo verliest degradatieduel

In de eerste klasse B heeft Velo met 4-3 verloren van BVCB. Beide ploegen stonden gelijk in punten en zitten samen in degradatienood. Door de nederlaag is Velo nu alleen hekkensluiter en ziet het de concurrentie op de veilige plaatsen iets weglopen.

Wedstrijd Quintus gestaakt

De wedstrijd tussen Quintus en Houtwijk is in het begin van de tweede helft gestaakt. Volgens voorzitter Marcel Vis had een aantal spelers van Houtwijk commentaar op de scheidsrechter. Ook werden tussen spelers onderling tikken uitgedeeld. Nadat het publiek langs de lijn door spelers werd uitgedaagd, vond de arbiter het mooi geweest. "Je wordt er doodziek van", verzucht Vis in de radio-uitzending van WOS Sport. "Mijn oplossing is: zoek het allemaal en voetbal onderling met Westlandse clubs. Met dit soort agressie kun je niet meer omgaan."

Katwijk - Excelsior Maassluis 1-2 (0-1)