Archief

KNRM niet blij met fietsen voor de deur

De uitruktijd van de KNRM Ter Heijde wordt op zonnige dagen ernstig verlengd door een grote hoeveelheid fietsen en scooters van strandgangers. Die worden daar neergezet ondanks verbodsborden. Het probleem speelt al een aantal jaar bij het reddingsstation, dat pal naast de strandopgang staat. Met het mooie weer van afgelopen weekend werd het probleem weer duidelijk.

"We kunnen er met de tractor en de bootwagen niet door en moeten dan eerst al die fietsen opzij zetten", zegt schipper John Bruggeling. Zonder dat probleem lukt het de KNRM in tien minuten na alarmering een boot in het water te hebben. Bruggeling: "Als die fietsen er staan, zijn we 10 minuten à een kwartier langer bezig."

De KNRM heeft foto's van de parkeerdrukte gemaakt en die naar de gemeente gestuurd. Er wordt gehoopt dat de Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) fout geparkeerde rijwielen gaan bekeuren. Eigenaren van fietsen en scooters kunnen deze prima kwijt in de tweede stalling, die volgens de KNRM niet optimaal wordt benut.

De Reddingsbrigade 's-Gravenzande heeft aangegeven dat de Westlandse Reddingsbrigades met eenzelfde soort probleem kampen.