Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

KNVB onderzoekt effecten overstap van zondag naar zaterdag

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 10 september 2018 14:52

Foto: Pixabay


Voetbalbond KNVB gaat de komende maanden op zoek naar een langetermijnoplossing voor de problemen die ontstaan, doordat veel zondagclubs de overstap met hun standaardelftal maken naar de zaterdag. De bond is op zoek naar de oorzaken hiervan en wil gelijkwaardiger competities creëren.

Ook in onze regio speelt dit thema. De afgelopen tien jaar maakten Schipluiden, Verburch, Quintus, MSV'71 en VDL al de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Als reden werd opgegeven dat veel voetballers liever op zondag uitslapen, omdat ze op zaterdagavond willen uitgaan. Alleen Westlandia, VELO en Den Hoorn zijn nog met een team in de zondagcompetitie actief. De verwachting is dat deze trend doorzet.

Volgens de bond ontstaan hierdoor vooral op zondag steeds meer ongelijkwaardige competities en worden de reisafstanden groter. Voor dit seizoen werden de derde- en vierde klasse op zondag al samengevoegd. "Daarnaast wordt op zaterdag de druk op de sportparken groter en stromen (vaak sterkere) teams onderin de piramide in, waardoor de kampioen op voorhand vaak al bekend is."

De KNVB wil de komende maanden een goed beeld krijgen van wensen en behoeften van de betrokkenen om het probleem op te lossen. Ook probeert de bond meer inzicht te krijgen in de beweegredenen voor de overstap vzn zondag naar zaterdag. In december moet er een advies komen, met als uitgangspunten 'gelijkwaardige competities' en 'zoveel mogelijk leuke wedstrijden voor spelers en publiek'.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS