Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Koningin Máxima opent World Horti Center

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 30 januari 2018 18:37

Foto: Op dezelfde datum vorig jaar bezocht zij Koppert Cress - foto Fred van der Ende


Koningin Máxima opent woensdagmorgen 7 maart het World Horti Center in Naaldwijk. Bij de opening is ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig. Dit heeft het Koninklijk Huis dinsdag bekendgemaakt.

Het World Horti Center vormt een internationale etalage voor de glastuinbouw waarin onderwijs, onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheid samenwerken aan innovaties en duurzame ontwikkelingen. De (glas)tuinbouwsector wil met deze ontwikkelingen een bijdrage leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke thema's, zoals voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement en gezondheid van mensen.

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het pand, dat zowel aan de binnen- als buitenkant van groene beplanting is voorzien. Tijdens de rondleiding bezoekt zij onder meer verschillende klaslokalen, het auditorium, de tentoonstellingsruimte van bedrijven en de kas met onderzoeksafdelingen.

World Horti Center is een samenwerking van Demokwekerij Westland, MBO Westland (Albeda, Lentiz en Mondriaan), Greenport Food & Flower Xperience en de gemeente Westland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS