Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Koningsspelen vallen vroeg dit jaar

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 12 april 2019 08:12

Foto: archief


Veel basisschoolleerlingen in onze regio hebben een sportieve dag voor de boeg. Het is weer tijd voor de Koningsspelen. De sportdag werd in 2013 in het leven geroepen vanwege de inhuldiging van koning Willem-Alexander en is sindsdien traditie.

Normaal gesproken wordt het evenement gehouden op de vrijdag voor Koningsdag, maar omdat veel scholen al vakantie hebben op vrijdag 26 april en ook op 19 april (Goede Vrijdag) valt het feest dit jaar al op 12 april. 


Dit jaar doen ruim 6000 basisscholen mee. De koning is in het Friese Lemmer bij het ontbijt en bezoekt ook een aantal sportactiviteiten. Ook minister Bruno Bruins (Sport) is erbij.

Het thema van de Koningsspelen dit jaar is Water Drinken! en het liedje is de Pasapas van Kinderen voor Kinderen. Bekijk hieronder de clip.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS