Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Kor Kuiper nieuwe schoolwijkagent in Westland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 9 oktober 2019 17:03

Foto: Google Streetview


In de gemeenten Westland en Midden-Delfland loopt sinds dit schooljaar een speciale schoolwijkagent rond. Kor Kuiper, al jaren een bekend gezicht als wijkagent van Naaldwijk, gaat in zijn nieuwe functie voornamelijk middelbare scholen en MBO Westland bezoeken om daar te spreken met jongeren.

Het is geen toeval dat juist Kuiper deze nieuwe functie bekleedt, zegt hij in het WOS-radioprogramma Maarten in de Middag. "Als wijkagent van Naaldwijk bezocht ik al geregeld de middelbare scholen voor uitleg over respect en verkeer." Als schoolwijkagent gaat hij nu ook de scholen in de andere kernen bezoeken en andere onderwerpen belichten. "Bijvoorbeeld sociale media. Je typt iets op een plat apparaat, zonder gevoel. Mensen zien niet of je boos bent of juist een grapje maakt. Daardoor krijg je veel misverstanden."

Kuiper bezoekt in principe alleen de middelbare scholen en het MBO. De 'gewone' wijkagenten zullen op bezoek gaan bij de basisscholen. "Mochten die geen tijd hebben, dan komt de schoolwijkagent langs."

Niet alleen jongeren kunnen met hun vragen en problemen bij Kuiper terecht, ook leraren, ouders en direct omwonenden mogen hem aanspreken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS