Archief

Koremans stopt als voorzitter Platform Gehandicapten Westland

Annemiek Koremans heeft zaterdagochtend na 25 jaar afscheid genomen als voorzitter van Platform Gehandicapten Westland (PGW). De Poeldijkse was jarenlang hét gezicht van het platform en zette zich in die rol in voor mensen met een handicap. Zij wordt opgevolgd door Pech Samwel.

Koremans was in 1994 oprichtster van Platform Gehandicapten Monster, dat later overging in PGW. In de afgelopen jaren werd het platform een begrip in de gemeente. Door middel van belangenbehartiging en advisering zet zij zich in voor het creëren van volwaardige kansen voor mensen met een handicap en een bereikbare, toegankelijke en bruikbare leef- en woonomgeving voor iedere burger in het Westland.

Naast voorzitter van PGW is Koremans ook penningmeester van de jongerenafdeling van de Zonnebloem Westland, voorzitter van de rolbus Westland en voorzitter van de cliëntenraad Terwebloem - Pieter van Foreest.

Bij haar afscheid, tijdens de open dag van PGW in Ter Heijde, kreeg Koremans de zilveren erepenning van de gemeente Westland van burgemeester Bouke Arends.