Wedstrijd Ondo-KVK

Korfballers Maassluis slikken eerste nederlaag, Ondo nog steeds 'volle buit'

De korfballers van ckc Maassluis zijn zaterdagavond tegen de eerste nederlaag in de huidige zaalcompetitie aangelopen. Het 's-Gravenzandse Ondo bleef voor de zevende maal op rij ongeslagen.

Maassluis had een uitwedstrijd tegen Twist in buurgemeente Vlaardingen. Twist maakte de 1-0 en liep uit naar 4-1. Vervolgens had Maassluis een goede periode, waarin de ploeg zelfs op voorsprong kwam (7-8). Bij de rust was het 12-11.

In de tweede helft ging het opnieuw gelijk op en stond het zeven minuten voor tijd 18-20 voor Maassluis, maar in de slotfase bleek Twist sterker. Op 21-20 werd voor Maassluis nog een vrije worp gemist, waardoor beide punten in Vlaardingen bleven. Overigens heeft koploper Maassluis op de ranglijst nog twee punten voorsprong op Vitesse uit Barendrecht.

Hoewel Ondo niet op volle sterkte kon aantreden, was het bezoekende KVK uit het Zeeuwse Kapelle geen partij voor de thuisploeg. De 's-Gravenzanders scoorden uit de eerste zeven aanvallen zes keer.

Daarna ebde het offensief wat weg. Het stond bij rust 15-10 tegen de hekkensluiter.

In de tweede helft probeerden de Zeeuwen wat ze konden, maar ook nu werden zij overklast door Ondo. Uiteindelijk had de thuisploeg net te weinig tijd om het dertigste punt te maken. Eindstand 29-13.

Het Lierse Valto boekte een nipte, maar zeer belangrijke zege, het Maaslandse ODO speelde gelijk en het Maasdijkse Dijkvogels behaalde de vijfde achtereenvolgende overwinning.