Archief
WOS

WOS

Kort nieuws uit begrotingsvergadering Maassluis

De begroting van Maassluis is door alle partijen aangenomen. Deze 'jaarvergadering' wordt ook altijd aangegrepen om plannen er doorheen te krijgen die niet specifiek in de begroting zijn opgenomen. Hieronder een overzicht.

Communicatie

De gemeente gaat duidelijker communiceren richting inwoners. Regelmatig krijgen burgers geen reactie als een melding wordt gedaan bij Meldpunt Schoon, Heel & Veilig Maassluis. Dat wordt opgepakt. Ook geldt als speerpunt dat brieven aan inwoners duidelijke taal bevatten. Ambtenaren worden daarin getraind.

Fietsenstalling

Mogelijk komen er nieuwe fietsparkeerplekken in de binnenstad. Daarover gaat het stadsbestuur in overleg met ondernemers in het centrum. Nu nog moeten toeristen hun rijwiel soms op bruggen of de markt parkeren, omdat er geen plek is. Wel zegt wethouder Fred Voskamp, dat een eventuele stalling niet uit bestaand budget gerealiseerd kan worden.

Wijkagenten

De verschillende wijkagenten in Maassluis zijn niet allemaal even makkelijk vindbaar en bereikbaar. Burgemeester Edo Haan gaat zorgen dat er op www.maassluis.nl een link komt naar de bestaande contactpagina van de agenten. Die contactpagina staat nu alleen op politie.nl.

Bloemen en bijen

Bermen en braakliggende gebieden in de stad worden ingezaaid met bij-vriendelijke bloemen. Gebrek aan voedsel is namelijk een van de redenen dat het slecht gaat met de bijen en vlinders in ons land. Bovendien fleuren bloemen de stad op.



Komend weekend is op WOS TV een uitgebreid verslag te zien van de Maassluise begrotingsvergadering.

Categorieen:
Maassluis Politiek